Roos Boum stopt met schrijven

Geplaatst: 4 augustus 2015 in nieuws
Tags:, ,

Vandaag ontving ik onderstaand bericht, waarin Roos Boum meldt dat ze per direct stopt met schrijven:

Lieve Allen,

Een poos was het op de sociale media stil rond Roos Boum, af en toe kreeg ik verontruste e-mails of alles wel goed was.

Laat ik beginnen bij het begin.

In 2000 emigreerden we naar Frankrijk om back to basics te gaan en zelfvoorzienend te gaan leven. Ik verheugde me op een leven zonder werkstress, een eenvoudig leven waarin ik veel van mijn tijd met dieren, planten, natuur, Franse cultuur en het Franse huisje zou gaan doorbrengen. Ik zou misschien gaan schilderen, beeldhouwen, gitaarspelen en mijn andere creatieve, door Nederlandse werkdruk onderdrukte, inspiraties laten opbloeien. Kortom ik zou gaan genieten van mijn leven en (dieren)gezinnetje.

Zoals vaak in het leven, loopt het anders dan je denkt. Vrij vlug nadat we geëmigreerd waren, in 2003, ontdekte ik de waarheid over mijn jeugd. Vanaf dat moment kwam ik in een keten van gebeurtenissen terecht, allen schakels die een heel goed en mooi stuk van mijn levensketting vormen maar nooit mijn doel zijn geweest. Mijn autobiografie, Valse salie, over kindermishandeling door Münchhausen by proxy werd een bestseller en omdat het schrijven me goed beviel ben ik dat in al zijn vormen blijven doen.

Wat ik echter nooit gewild heb en me niet gerealiseerd had is de enorme stress die dit voor mij en mijn gezinnetje meebracht. Een boek schrijven stopt namelijk niet alleen bij het schrijven. Tenminste als je het uitgegeven wilt hebben. Was het schrijven eerst een uitlaatklep, daarna een hobby … daarna werd het werk met een zevendaagse werkweek met werkuren van 8.00u tot ca 22.00u, met de bijbehorende werkstress, irritaties en teleurstellingen, hetgeen waarvoor we nu juist uit Nederland waren weggegaan.

Natuurlijk heeft het zoals ik al zei veel goeds gebracht, ik ben trots op alle boeken die ik geschreven heb, ik heb veel lieve mensen leren kennen, prachtige recensies gehad, naar ik hoop bewustzijn op een aantal vlakken kunnen creëren en mensen kunnen helpen, lieve complimenten gehad, veel leuke contacten opgedaan vooral op Facebook en genoten van de hartelijkheid van mijn trouwe lezers met als toppunt de oprichting van een fanclub begin 2015.

Nu in augustus 2015, na tien jaar schrijven en tien boeken van mijn eigen hand, waarvan Het Macaronihondje het laatste boek is en vele publicaties in andere verhalenbundels en media, ga ik het roer weer omgooien. Nu is het moment daar om te vertellen waarom het de laatste tijd zo stil was …

We zijn verhuisd!

Terug naar Nederland?

Nee, we wonen nog steeds in Frankrijk maar nu nóg een stukje zuidelijker. Een uurtje rijden vanaf de Middellandse Zee hebben we een stulpje gevonden op zeven hectare terrein. Daar wil ik echt gaan doen wat ik tien jaar geleden wilde gaan doen. Met mijn gezin en dieren genieten van het leven, misschien een rusthuis voor oude paarden beginnen, zoiets. Voor schrijven ga ik géén tijd meer vrijmaken. Wel verschijnt er nog laatste boekje dat al in de pijplijn zit, een prentenboek bij Droomvallei Uitgeverij: “David en de roze strikjes”.

Om privacyredenen geef ik geen adreswijzigingen. De lieve verjaardags- en kerstkaarten en leuke pakketjes werden zeer zeker gewaardeerd, maar dat had echt niet gehoeven. Ik stuur zelf nooit verjaardagswensen en kerst vieren wij niet. Als ik al wat stuur, is het digitaal.

Ook op de sociale media zal ik (bijna) niet meer aanwezig zijn. Na dit, waarschijnlijk, laatste bericht gaan al mijn emailadressen op “zwart” met een automatische reply. Ik lees ze nog wel, maar zal slechts sporadisch antwoorden.

En als het leven weer niet zo loopt als ik denk, wie weet komt er ooit wel weer een Roos-Boum-come-back.

Au revoir!

Advertenties
reacties
  1. sonja schreef:

    Een dapper en zeer begrijpelijke beslissing waar ik veel respect voor heb!! Veel geluk gewenst in het nieuwe leven!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s