Recensie “Voldaan” van Jos Pierreux

Geplaatst: 19 juli 2015 in recensies
Tags:, , , , , , , , , ,
Voldaan

Jos Pierreux – “Voldaan”

Wat als u nergens meer voor hoefde te betalen? Het begint op café, waar voor Bella Klaas de consumpties gratis blijken… Waarna zijn premie door de verzekeringsmaatschappij terug wordt gestort… Hij reist en eet kosteloos. En als hij contant betaalt, vindt hij het geld later terug in zijn zakken. Hij is de man wiens schulden vereffend waren. Balen of genieten?

Bella Klaas is bankier, en zijn hele leven draait om geld. Hij staat op het punt promotie te maken en op die manier in de directie terecht te komen. Als hij op een avond met een vriend iets gaat drinken in een café hoeft hij niet af te rekenen. Hij denkt dat de kelner zich vergist heeft en laat het erbij. Maar er gebeuren steeds meer vreemde dingen: betalingen die teruggestort worden op zijn rekening, hotelovernachtingen die al betaald blijken, geld dat hij uitgegeven heeft dat plots weer in zijn zak zit. Hoe zou jij reageren als “al je schulden vereffend zijn”, zoals het herhaaldelijk in het boek genoemd wordt? Als je nergens meer voor hoeft te betalen? Bella Klaas wordt er in ieder geval niet vrolijk van. Hij heeft het gevoel dat iemand op een gegeven moment een wederdienst zal willen. Met alle inventiviteit die hij heeft, gaat hij op zoek naar de weldoener. Of de dader, zoals Bella hem ziet.

Een amusante en spannende roman over het belang van geld. Wat zou er gebeuren als niemand nog ergens voor zou moeten betalen? Hebben dingen dan nog waarde? Jos Pierreux heeft een vlotte roman geschreven, die een groot publiek zal aanspreken. Kopen dus! Dit boek is het geld meer dan waard!

Uitgeverij Vrijdag, 2015. 181 pag.

Koop bij bol.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s