De Vlaamse schrijver Jo Claes heeft met zijn roman De Mythe van Methusalem de Gouden Strop gewonnen.

Dat meldt Stichting CPNB donderdagavond.

“Jo Claes heeft, door gebruik te maken van een aantal klassieke elementen van de thriller, het verhaal intelligent, spannend, met veel vaart een beeldend beschreven”, aldus het commentaar van de jury.

Andere genomineerden waren de Nederlandse Marion Pauw (Hemelen) en Marjolijn Uitzinger (De Huisgenoot) en de Vlamingen Patrick Conrad (Walker) en Guido Eekhaut (Kingston noir).

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijke Nederlandstalige spannende boek. De winnaar krijgt tienduizend euro en een sculptuur. Vorig jaar ging de prijs naar Donald Nolet en zijn boek Versleuteld.

 

Schaduwprijs

De Schaduwprijs, voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, ging dit jaar naar Tunis van René van Rijckevorsel.

De avond is ook de aftrap voor de Maand van het Spannende Boek. Marion Pauw schreef het geschenkboek, Grijs gebied. Dat wordt in de maand juni cadeau gedaan bij een besteding van 12,50 euro aan Nederlandse boeken.

 

Bron: Nu.nl

Advertentie
reacties
  1. Ik hoorde Jos Claes afgelopen vrijdag op radio 2. Was verheugd te horen dat hij een lans brak voor de Nederlandstalige thriller van onze zuiderburen.

    Groet, Rolf van der Leest

    Like

  2. Inderdaad. Hij haalde aan dat de focus momenteel wel heel erg is gericht op thrillers van onze Noorderburen. Wellicht geeft zijn prijs ons weer een hernieuwde kijk op het Vlaamse werk.

    Groet, Rolf van der Leest

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s