Recensie “Het gat” van Øyvind Torseter

Geplaatst: 10 mei 2015 in recensies
Tags:, , , , , ,
Het gat

Øyvind Torseter – “Het gat”

“Ja, hallo, ik heb een gat in mijn appartement ontdekt… Het beweegt… Zouden jullie eens kunnen komen kijken wat het is? Wat?! Moet ik het bij jullie langsbrengen? Hallo?!”
Het gat is het verhaal van de charmante hoofdpersoon die op een ochtend wakker wordt en een gat in zijn appartement aantreft. Dit leidt een geheel ander leven. De hoofdpersoon gaat op zoek naar de herkomst ervan, maar blijkbaar is niet voor alles een verklaring te vinden. Uiteindelijk stopt hij het gat maar in een doos en brengt het naar een laboratorium voor verder onderzoek.

Het eerste wat opvalt als je dit boek in handen krijgt, is het gat in het midden van het boek dat dwars door het hele boek gaat. En dat gat is eigenlijk de “hoofdpersoon” van “Het Gat“. Het hele boek draait om Het Gat. Het is een boek met zeer weinig tekst, maar zeer mooi geïllustreerd. Je kunt het boek op meerdere manieren lezen: als een simpel stripboek, of op een meer filosofisch niveau. Zoals dat er niet voor alles (in dit geval Het Gat) een verklaring te vinden is. Een unieke aanwinst voor iedere boekenverzameling!

Uitgeverij De Harmonie, 2015.

Koop bij bol.com

Advertenties
reacties
  1. yilaa schreef:

    oeh het klinkt in ieder geval wel interessant!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s