Recensie “Hersenspinsels” van Kees Geijtenbeek

Geplaatst: 5 februari 2015 in recensies
Tags:, , , , , , , , , , , , ,
Hersenspinsels

Kees Geijtenbeek – “Hersenspinsels”

Bijna een halve eeuw stond Kees Geijtenbeek aan de leiding van het installatiebedrijf van hem en zijn familie.
In de luwte van zijn pensioen tapt hij onder de naam Cornelius uit een heel ander vaatje. In 50 boeiende columns weerspiegelt hij zijn leven dat hem in bijna alle werelddelen bracht. Maar ook zijn passie voor boeken en klassieke muziek passeren de revue.
We komen zowel Kurt Weill als Franz Schubert tegen en zijn gezin natuurlijk en de familie waaruit hij voortkomt, alsmede een mooie ode aan ‘klaproosdag’ in Engeland! (na een uitstapje naar een gezellige Ierse pub).

Vijftig columns van een onbekende Nederlander, is dat wel leuk? Zitten we daar wel op te wachten? Wel in het geval van Kees “Cornelius” Geijtenbeek. Met vlotte pen schrijft hij over de meest uiteenlopende onderwerpen. De “impressies en belevenissen”, zoals de ondertitel luidt, lezen erg prettig weg en Geijtenbeek is goed met taal. De columns zijn goed gestileerd en altijd interessant of vermakelijk, ook al gaat het “maar” over alledaagse gebeurtenissen uit het leven van een onbekende Nederlander. Persoonlijk moet ik toegeven dat ik liever columns van Geijtenbeek lees dan columns van BN’ers die hun column aangrijpen om te etaleren hoe belangrijk of bijzonder ze zijn. Columns in de stijl van “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” vind je bij Geijtenbeek. Dat is prettig en verfrissend herkenbaar. En als je na het lezen denkt “Zo moeilijk kan dat niet zijn. Dat kan ik ook”, dan ben ik in ieder geval degene die vooraan in de rij zal staan om ze te willen lezen. Graag meer columns van onbekende Nederlanders.

Uitgeverij Aspekt, 2014. 191 pag.

Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s