Recensie “De kraamhulp” van Esther Verhoef

Geplaatst: 20 januari 2015 in recensies
Tags:, , , , , , , , , ,
De kraamhulp

Esther Verhoef – “De kraamhulp”

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd door bekkeninstabiliteit, is ze dolgelukkig met de hulp van kraamhulp Hennequin. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin van Didi.

Esther Verhoef weet als geen ander van een ogenschijnlijk onschuldige situatie (kraamhulp na een bevalling) een nagelbijtend spannende thriller te maken, met een bijzonder onverwachte ontknoping. Zoals verwacht mag worden van Esther Verhoef zit “De kraamhulp” erg sterk in elkaar, en is het verhaal ook geloofwaardig. Of je nu wilt of niet, je wordt erin meegezogen en leeft mee met de personages. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit. Dat dit boek al bijna een jaar geleden verschenen is, doet daar niets aan af. De verwachtingen voor haar nieuwe thriller “Lieve mama” (nu al te reserveren) die in april van dit jaar verschijnt bij Prometheus zijn dan ook hooggespannen.

Uitgeverij Ambo | Anthos, 2014. 328 pag.

Koop bij bol.com

reacties
 1. sonja schreef:

  Hoi!
  Ik heb je genomineerd voor de Blog Top 3 Tag
  https://son370.wordpress.com/2015/01/21/blog-top-3-tag/
  Groetjes,
  Sonja

  Geliked door 1 persoon

 2. New Word Order schreef:

  Ik denk het wel, maar ik weet nog geen 12 bloggers…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s