Recensie “Zo simpel kan het zijn” van Richard Engelfriet

Geplaatst: 16 januari 2015 in recensies
Tags:, , , , , , , , ,
Zo simpel kan het zijn

Richard Engelfriet – “Zo simpel kan het zijn”

Ergert u zich ook zo aan collega’s, buren en bedrijven die ‘moeilijk doen’ tot een kunst hebben verheven? Welkom in Nederland, het land waar het makkelijk is om moeilijk te doen. Gelukkig kan het ook simpel.

Dit boek bevat 30 simpele oplossingen voor moeilijke problemen. Het bedenken van simpele oplossingen is echter knap lastig. Gelukkig vindt u in dit boek inspirerende tips en praktische voorbeelden om direct mee aan de slag te gaan.

U leert bijvoorbeeld hoe u:

– met een simpel worstenbroodje levens kunt redden;
– met een sticker wetsovertreders kunt vangen;
– bergen werk kunt verzetten zonder zelf een poot uit te steken;
– met het organiseren van een feestje pijnlijke bezuinigingen kunt voorkomen.

Nederlands eenvoudigste ondernemer Richard Engelfriet, auteur van de bestseller “Hoe vang ik een rat“, neemt u mee in een wereld vol eenvoud. Hij hielp al veel organisaties met versimpelen en laat u zien hoe u zelf ook verbluffend simpel kunt werken. Dus of u nu CEO bent van een beursgenoteerd bedrijf of schoonmaker van een ministerie, het antwoord op uw moeilijkste vraag is altijd simpel!

Dit boek valt officieel onder de managementboeken, maar de tips die Engelfriet aandraagt zijn heel breed toepasbaar. Sommige adviezen zijn zo simpel dat je je afvraagt “Waarom is niemand hier niet eerder op gekomen?”. Het blijkt simpel te zijn om lastige oplossingen te bedenken, maar lastig om simpele oplossingen te bedenken, zoals Engelfriet benadrukt. Dit boekje leert je problemen op een andere manier te benaderen. Het is op een humoristische wijze geschreven en bevat gelukkig geen managementjargon, waardoor dit boekje geschikt is voor iedereen. Het enige nadeel is het betweterige toontje dat af en toe opduikt aan het einde van sommige adviezen. Toch een aanrader! Keep it simple!

Uitgeverij Haystack, 2014. 144 pag.

Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s