Recensie “Het geluid van de nacht” van María Dueñas

Geplaatst: 17 december 2014 in recensies
Tags:, , , , , , , , , ,
Het geluid van de nacht

María Dueñas – “Het geluid van de nacht”

Het geluid van de nacht is het onvergetelijke verhaal over een vrouw die met vallen en opstaan leert dat ze alleen kan vertrouwen op haar eigen kracht. Het voert je door de even kleurrijke als aangrijpende geschiedenis van Spanje, Marokko en Portugal en de Tweede Wereldoorlog. Het geluid van de nacht is een pageturner met een onweerstaanbare sfeertekening en een superieure cast van personages. María Dueñas debuutroman over Sira Quiroga, een eenvoudig meisje dat uitgroeit tot een couturière van aanzien en tot een geheim agent, is door een miljoenenpubliek en door de pers zeer lovend ontvangen.

En terecht, want “Het geluid van de nacht” maakt indruk. Het speelt zich af in de nasleep van de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog. Sira is een zeer geloofwaardig personage en komt goed uit de verf in deze vuistdikke roman.

Liefhebbers van de hedendaagse Spaanse literatuur (bijv. ook Carlos Ruiz Zafón) zullen dit boek op waarde weten te schatten. Hoewel het boek bijna 600 pagina’s telt, verveelt het geen moment. Het is een boek dat niet weg te leggen is. En dan je bewaart om later te herlezen.

Uitgeverij Wereldbibliotheek, 2012. 589 pag.

Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s