Recensie “Zeevlam” van Kiki van Dijk

Geplaatst: 27 november 2014 in recensies
Tags:, , , , , , ,
Zeevlam

Kiki van Dijk – “Zeevlam”

Ellen Vanderbergh vormt samen met haar vriendinnen Kelly, Suus en Dayenne een vriendinnenclubje dat ze “Basic Instinct” noemen. Hun vriendschap is gebaseerd op een geheim van 20 jaar eerder. Omdat de man van Ellen er vandoor is gegaan met een jongere vrouw en nu in Parijs woont, heeft Ellen een korte affaire gehad met Kees, de vader van een leerlinge waar Ellen op school werkt. Suus is ongelukkig getrouwd en heeft via de app Tinder een man leren kennen, Ron de Herder. Op een avond als de vier vriendinnen op een avond in hun vaste strandtent zijn om te genieten van de zomer, komt Ron ook. Hij is uitgenodigd door Suus om haar vriendinnen te leren kennen. Ellen schrikt als ze ziet dat de Ron waar Suus een relatie mee heeft, dezelfde persoon is als de Kees met wie zij een affaire heeft gehad.
De volgende ochtend wordt het dode lichaam van Ron aangetroffen in de branding bij de strandtent. Zouden Ellen en haar vriendinnen iets met zijn dood te maken te hebben? Of Marc, de eigenaar van de strandtent, die zegt dat hij Ron nooit eerder had gezien? Opeens blijkt iedereen geheimen voor elkaar te hebben.

Kiki van Dijk is het pseudoniem van een bekende Nederlandse auteur. Dit is haar debuutroman. Het is een typische “vrouwenthriller” in de stijl van bijvoorbeeld Suzanne Vermeer en Linda van Rijn, maar Kiki kan geen moment tippen aan die twee schrijfsters. Geen hoogstaande literatuur, zelfs geen goede thriller, maar een boek waar je niet bij hoeft na te denken. Het plot is erg voorspelbaar en bijzonder ongeloofwaardig, maar de liefhebbers van het genre zullen dit boek waarschijnlijk wel omarmen. Om het vervolgens terzijde te leggen voor een echte vrouwenthriller.

Uitgeverij Xander, 2014. 262 pag.

Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s