Recensie “Het Rosie Effect” van Graeme Simsion

Geplaatst: 19 november 2014 in recensies
Tags:, , , ,
Het Rosie Effect

Graeme Simsion -“Het Rosie Effect”

Don Tillman is en Rosie Jarman zijn terug.

Als je hebt genoten van de internationale bestseller “Het Rosie Project“, dan mag je het hilarische vervolgt “Het Rosie Effect” niet missen!

Don Tillman en Rosie Jarman zijn inmiddels getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië bij hen komt wonen omdat zijn vrouw hem op straat heeft gezet, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.
Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

Don houdt van structuur en voorspelbaarheid. Dit heeft hij gedeeltelijk afgeleerd om Rosie tegemoet te komen, maar dan gebeurt er van alles tegelijk: zijn beste vriend wordt door zijn vrouw op straat gezet en Don biedt aan dat hij voorlopig bij hen intrekt. Vervolgens krijgt Don van Rosie te horen dat ze zwanger is. De hilarische gebeurtenissen stapelen elkaar op, en het wordt steeds moeilijker voor Don om alles structuur te geven en in spreadsheets vast te leggen, zoals zijn gewoonte was. Wie “Het Rosie Project” gelezen heeft, zal zeker willen weten hoe het verder gaat met Don en Rosie, en dan is dit boek een absolute aanrader. Het is echter moeilijk om dit boek te volgen als je “Het Rosie Project” niet gelezen hebt. Je hebt echter wel één garantie: als je van “Het Rosie Project” genoten hebt, dan zal “Het Rosie Effect” je zeker niet tegenvallen. Wederom veel hilarische gebeurtenissen rondom het onwaarschijnlijke koppel, waarbij natuurlijk vooral de rigide Don voor problemen zorgt, maar deze ook op geheel eigen wijze weet op te lossen. Voor alle liefhebbers van “Het Rosie Project” dus een absolute aanrader! Ken je Don en Rosie nog niet, lees dan eerst “Het Rosie Project“.

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2014.

Koop bij bol.com

reacties
  1. sonja schreef:

    Heb ze beide nog niet gelezen maar dat gaat zeker nog gebeuren!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s